Muskel1 Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 5 minut temu, KoJ@K napisał: Dokładnie, jeśli nie ma pamięci to lusterko po przekroczeniu prędkości wraca sobie jak mu pasuje Ja miałem w B8 siedzenia bez elektryki i pamięci i działało za każdym razem (po odpowiednim zakodowaniu)
Wandej Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 16 minut temu, KoJ@K napisał: Dokładnie, jeśli nie ma pamięci to lusterko po przekroczeniu prędkości wraca sobie jak mu pasuje Działa cały czas tylko tak jak Muskel pisze dopiero po przekroczeniu 15 czy 20km/h. Może się wydawać że nie zawsze działa bo zanim ta prędkość przekroczymy to przeważnie już robimy to ręcznie przekręcając pokrętło. Przynajmniej ja tak robiłem.
Hohe Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zaraz wrzucę kodowanie ale nie sądzę, że można coś z tym zrobić. Były wątki na ten temat. U mnie, jak nie reguluję ręcznie to po kilku cofaniach można sobie przedni wentyl w lusterku oglądać.
Hohe Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 Proszę. Sorry, za zdjęcie ale wysyłam z telefonu.
Muskel1 Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 Masz składane elektrycznie lusterka?
Muskel1 Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 Masz już co prawda zaznaczone w Byte 4 Bit 2 ale u mnie też nie działało jak należy. Musiałem wartość, którą miałem z 5C zmienić na 5E, tyle że ja miałem polift i składane lusterka.
Hohe Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zmieniłem na 4E, tak jak u Ciebie tylko bez składanych luster, i opuszczają się ładniej, niżej ale nie wracają w ogóle. No i zostaje błąd w sterowniku.
Muskel1 Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 To tak nie funkcjonuje, że analogicznie do mojego 5E wpisuje się 4E.
Hohe Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zdaję sobie z tego sprawę. Od 5E odznaczyłem składane lustra i zostało 4E. Tak czy inaczej, nic z tego nie będzie. Ale dzięki za chęci!
Hohe Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 To nie ważne. Mam inny problem. Nie działa mi mikrofon w podsufitce. Nie mogłem znaleźć takiego jak był, to kupiłem od VW, który podobno jest ok. Trzeba tylko zmienić wtyke i lekko podpiłować. Taki Ale niestety też nie działa. No i przy okazji sprawdzania tego kodowania drzwi, pojawił mi się błąd: 01592 - Air Quality Sensor (G238) 004 - No Signal/Communication Nie spostrzegłem żadnej różnicy w działaniu klimy, szczerze mówiąc. Macie jakieś rady na te babole?
Wandej Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 5 godzin temu, Hohe napisał: Zaraz wrzucę kodowanie ale nie sądzę, że można coś z tym zrobić. Były wątki na ten temat. U mnie, jak nie reguluję ręcznie to po kilku cofaniach można sobie przedni wentyl w lusterku oglądać. U mnie działa bez zarzutu
R4xx Opublikowano 16 Listopada 2021 Opublikowano 16 Listopada 2021 U mnie też wraca kiedy mu się podoba
wolwerin Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 U mnie też nie do końca lusterko wraca na swoje miejsce. Za każdym wrzuceniem wstecznego , lusterko wraca, ale o milimetr niżej. Po 15-20 razach wrzucenia wstecznego, lusterko muszę już podnieść trochę do góry bo mam ewidentną różnice w poziomie w porównaniu z lewym (a zawsze ustawiam je sobie na tym samym poziomie). Nie dzieje się to po jednym cofaniu, tylko po troszkę za każdym razem. Mam teraz nawet założone lustro z auta z pamięcią foteli, jak dobrze pamiętam 14 pinowe. Z ciekawości chciałem zobaczyć, czy coś to pomoże. Niestety sytuacja ta sama jak na moim wcześniejszym lustrze 10 pinowym. Także wydaje mi się, że bez kompletnej pamięci foteli, opuszczanie prawego lustra nie do końca działa tak jak trzeba.
krzysiek_f Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 https://m.olx.pl/d/oferta/audi-a4-b8-lift-2-0-s-line-CID5-IDMuBb4.html
luk330 Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 12 godzin temu, wolwerin napisał: U mnie też nie do końca lusterko wraca na swoje miejsce. Za każdym wrzuceniem wstecznego , lusterko wraca, ale o milimetr niżej. Po 15-20 razach wrzucenia wstecznego, lusterko muszę już podnieść trochę do góry bo mam ewidentną różnice w poziomie w porównaniu z lewym (a zawsze ustawiam je sobie na tym samym poziomie). Nie dzieje się to po jednym cofaniu, tylko po troszkę za każdym razem. Mam teraz nawet założone lustro z auta z pamięcią foteli, jak dobrze pamiętam 14 pinowe. Z ciekawości chciałem zobaczyć, czy coś to pomoże. Niestety sytuacja ta sama jak na moim wcześniejszym lustrze 10 pinowym. Także wydaje mi się, że bez kompletnej pamięci foteli, opuszczanie prawego lustra nie do końca działa tak jak trzeba. U siebie w B8 mam tak samo, w moim ex C6 (które miało składane lustra i elektrykę foteli z pamięcią) działo się też dokładnie tak samo. Imo TTTM
Wandej Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 7 godzin temu, krzysiek_f napisał: https://m.olx.pl/d/oferta/audi-a4-b8-lift-2-0-s-line-CID5-IDMuBb4.html CAHA w polifcie?
Rekomendowane odpowiedzi