Jump to content
IGNORED

Błagam o pomoc!! Kłopoty w A4 2.5 TDI 2002 r.

susky
 Share

Recommended Posts

Witam!

Mam problem w A4.. Otóż:

1. Uszkodził mi się czujnik ksenonów ( układ samo poziomowania ksenonów). Mechanik wykręcił stary i wyrzucił, a ja nie wiem, w którym miejscu był przykręcony (nie chcę chodzić do tego magika, bo to blagier i oszust) -chciuałbym przykręcić go sam, żeby uniknąć kosztówSmile Czy możecie pomóc zlokalizować mi punkt do zamocowania?? Wiem, że kręci się go do jakiegoś "wózka' (mowa o czujniku przednim, bo tylny jest sprawny).

2. Na komputerze wyrzuca mi żółtą ikonkę wycieraczek. Jest to zapewne usterka, bo wycieraczki chodzą mi tylko na czwartym położeniu manetki (na innych trybach wycieraczki są martwe). Czy jest jakiś moduł odpowiedzialny za pracę wycieraczek (jeśli tak, to gdzie jest zlokalizowany)?? Co może być przyczyną i gdzie należy szukać usterki lub tego modułu??

3. Komputer wyrzuca mi żółtą ikonkę wykrzyknika w trójkącie, która ta ikonka jest w kółeczku. Co to za błąd? Razem z nią na głównym ekranie komputera pojawia się komunikat: 100 KM, a nad nim czerwona cyfra 1. Co to oznacza?? Dodam, że wszystkie te komunikaty ujęte w punkcie 3, pojawiły się po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora.

4. Czy ktoś z Was ma listę kodów sterowników do VAG-COM'a?? Chodzi mi o to, żeby bezpośrednio dostać się do sterowników (nie chodzi mi o kody błędów, tylko kody sterowników (np. 50 -ksenony, 10 -inspekcja olejowa, itp.).

Z góry SERDECZNE dzięki!!!!!

[ Komentarz dodany przez: rob: 24-02-2007, 23:38 ]

zapraszam do NEWBIE, na razie temat zamykam

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...